Write

Support independent publishing: Buy this book on Lulu.Overboord is mijn eerste boek. Het is een bundel met korte verhalen van uiteenlopende toon en stijl.


Inhoud:
 • Ik weet niets over Emily Brontë (een grappig verhaal over een man die na tien jaar geen vakantie weer eens op reis gaat; met de trein naar Oostenrijk, om daar wat bergen te beklimmen en zich te bezinnen op het leven)
 • Vers (over een niet zo geliefde man die speciale liefde bij de warme bakker en niet bij de supermarkt koopt)
 • Schaap Drie (een relatiebreuk die op handen is, komt in een stroomversnelling doordat een man het meisje wat vroeger in het kerstspel 'Marie' speelde weer is tegengekomen op een schoolreünie)
 • De derde hond (Ellen en Anton zijn met Spaanse vrienden mee op vakantie; ze slapen wat ongemakkelijk in een woonkamer van de vriendelijke ouders van die vrienden, maar leren ook Barcelona kennen -en Alfonso, de mysterieuze aardige vriend van een familie)
 • Superheld (over de superheld die nog in het bed in een kinderkamer ligt)
 • De wereld om mij heen (verhaal met veel perspectieven en rollen; een avond en nacht in Utrecht; de vraag is of iedereen wel echt is...)
 • De bumper van een Rolls Royce (als kind kom je van alles te weten, en wat je weet vul je ook aan met wat je denkt te kunnen afleiden; zo ook de bumper van een Rolls Royce: u wist vast niet dat daar een houten balk in zit, met een laagje rubber er omheen)
 • Óók honderd jaar eenzaamheid (als een man bij een lawine op een gletsjer onder sneeuw en ijs terecht komt, houdt de liefde voor zijn meisje hem net zo lang warm tot hij kan uitbreken; de wereld is jaren verder, en zijn vriendin is niet teruggekomen van een van haar vele zoektochten naar een vermiste geliefde)
 • Mijn hommel (echt gebeurd! over verdriet om een hommel onder de lavendelstruik)
 • Overboord (als een jonge vader een nachtje in de cel beland omdat hij bij een etentje van zijn werk een vervelende collega een klap voor z'n hoofd gegeven heeft, heeft hij veel tijd om na te denken; hij denkt vooral na over zijn kleine zoontje, en over treinen kijken)
 • Ik ben er al (een schrijver in Utrecht mijmert over echt schrijver zijn in bijvoorbeeld Parijs; hij wil er heen, maar lijkt er nooit te komen....)
De verhalen van tussen 1998 en 2000 verschenen ook in De Eendagsvlieg en twee andere verhalen zijn tot stand gekomend doordat ik besloten had in 2008 aan minimaal twee verhalenwedstrijden mee te doen.

Het zijn zwierig vertelde verhalen over (vanuit) jong zijn, volwassen worden en blijven dromen. Maar ook over rollen spelen, doen alsof, en meer willen zijn dan jezelf. Overboord is de selectie van verhalen die ik jaren verzuimde aan een publiek aan te bieden.

Op de Lulu.com staat een preview gedeelte, waar je vast wat in kunt lezen. Er is ook een ebook versie van Overboord te koop!

Voor mijn gevoel begon het bewuste pad van het 'bedenk en maak' (sta op en loop) met schrijven. Korte verhaaltjes, meestal mikkend op de lach op de basisschool, en later op de middelbare school ook serieuzere thematiek. Op dit deel van de site plaats ik een deel van mijn werk.

Proza (drie korte verhalen, een greep uit de afgelopen jaren, deze staan ook in Overboord)

Poezie (27 gedichten, en dat is -op persoonlijke dingetjes en sinterklaasgedichten na- álles)

Drama (2 theaterteksten, die daadwerkelijk zijn opgevoerd)

Non-fictie (1 artikeltje wat ik schreef voor een e-zine. Er is meer, maar dat moet ik nog selecteren en online zetten) 

Schrijven zal ik altijd blijven doen en het zal me altijd plezier blijven bieden. Vooralsnog ga ik helemaal op in het filmmaken. Maar ook daar komt mijn schrijversgevoel vaak aan de beurt.

Share