Over mij: Jasper Langedijk

Jasper LangedijkHet gelukkigst ben ik als ik bezig ben met het maken van filmpjes. En of dat nou het brainstormen met een opdrachtgever, het filmen zelf of het monteren en nabewerken is, dat maakt eigenlijk niet zo veel uit. Als ik maar in de flow mag zitten van het maken van zo'n verhaaltje. Een verhaaltje met een doel, een gekozen aanpak, toon, beeldtaal, inhoud, schoonheid, en ga zo maar door. 

Sinds 2009 ben ik mijn behoefte om videofilms te maken in mijn werk gaan integreren. Dat begon heel klein met een filmpje over de afdelingen van het Openbaar Ministerie in Utrecht toen een hoge baas langs kwam. Tussen 2010 en 2016 lukte het me als filmmaker binnen het Openbaar Ministerie ongeveer 150 filmpjes te maken. Mijn mijn oude functie liet ik grotendeels achter me. Wat ik daar maakte liep uiteen van nieuws items, registraties, echte bedrijfsfilms (wie zijn wij en wat doen we) tot uitleg-animatiefilms.

In 2016 deed ik een verkorte vakopleiding (broadcast/cinema)camera en montage, en ging ik aan de slag bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie als projectmedewerker ketencommunicatie en -implementatie. In die functie mag ik precies doen wat ik het leukst vind, op zo'n manier dat anderen daar veel nut van hebben.

Naast het werken bij OM en VenJ, ben ik ook sinds 2012 als zelfstandige filmpjes gaan maken. Ik deed losse opdrachten voor de de Dienst Landelijk Gebied, de Rechtspraak, De Waalboog (een zorginstelling in Nijmegen), de Vrienden van SAM (een basisschool in Doetinchem), Cefetra (een groot internationaal bedrijf wat in soja handelt) en een aantal particuliere klussen (voor individuën).

Onder de vlag van Anomie maak ik daarnaast ook regelmatig films in eigen beheer. Een aantal muziekvideoclips, en wat grotere eigen producties: de documentaire Wallenstein en de Slag bij Lützen (met/voor Hugo Bergwerff), een concertregistratie voor de legendarische Utrechtse funkband Gellybooty en een documentaire over een dappere wijn- en whiskyhandel die in een noodgebouwtje een concept begon uit te testen. Om maar wat te noemen. 

Filmen en regisseren bij de CVOM

Ik ben altijd te vinden voor een mogelijk interessante klus. Want zoals ik al schreef: het aller gelukkigst ben ik als ik bezig ben met het maken van filmpjes. En dat ik er mijn boterham en hypotheek mee mag betalen is een voorrecht :).

Als ik misschien iets voor je kan doen, neem dan vooral contact met me op via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !

 

Share