Wallenstein en de Slag bij Lützen

DVD Wallenstein en de Slag bij LützenIn 1632 vond in Duitsland de Slag bij Lützen plaats. Deze veldslag was één van de vele tijdens de Dertig Jarige Oorlog. Toch koos documentairemaker Hugo Bergwerff voor juist deze slag toen hij besloot een film te maken over de roemruchte legeraanvoerder Albrecht von Wallenstein.

In de documentaire Wallenstein en de Slag bij Lützen wordt die ene dag -16 november 1632- onder de loupe genomen. Hugo bezocht het voormalige slagveld, het museum in Lützen en historische relevante plaatsen voor deze slag en kreeg deskundige hulp en uitleg van materiedeskundige Maik Reichel.

De documentaire is verschenen op DVD met talloze extra's (een tweede documentaire, over 'de vijand': koning Gustaaf Adolf de tweede van Zweden, verschillende interviews over de gevolgen van de Slag bij Lützen). De film is ook in HD kwaliteit online te kijken via Video On Demand.Koop de DVD! of huur de documentaire!

Duur: 32 minuten
Ondertitels: Nederlands, Duits
Productie/regie: Hugo Bergwerff
Camera/montage: Jasper Langedijk

Wallenstein en de Slag bij Lützen is van start gegaan als gecrowdfunde campagne via Indiegogo (staat hier). Na de opnamen in Duitsland is door de filmmakers een zelf gefinancierd traject doorlopen waarin montage, nabewerking, aanvullende opnamen en het produceren van de DVD en de On Demand verhuur in de loop van drie jaar voorbij kwamen. De documentaire ging op 15 november 2015 in première. Een klein jaar later verscheen de online versie en de DVD.

Hieronder van oud naar recentst de filmpjes die tijdens de crowdfunding fase en postproductie zijn verschenen:

2013


Update 1 (2013)Update 2 (de eerste opnamedag, 2013)


Update 3 (de tweede opnamedag, 2013)


Update 4 (de derde opnamedag, 2013)


Update 5 (2013)


Update 6 (2014)Later volgden nog de teaser van de documentaire, in verschillende verschijningsvormen. De meest recente staat (uiteraard) bovenaan deze pagina.

Inmiddels werken Hugo en Jasper aan een volgend gezamenlijk filmproject.

Share