Gentle Teaching in Rwanda (2013)

Gentle TeachingGentle teaching is een methodiek in de zorgverlening voor kinderen en volwassenen met een beperking. Gentle Teaching richt zich op het ontwikkelen van onvoorwaardelijke veilige en liefdevolle relaties tussen de persoon en zijn ouders, leerkrachten, of begeleiders, en het ontwikkelen van een veilige en zorgzame omgeving rond de persoon.

Friends of Handicap is een organisatie in Rwanda voor dove kinderen. De leiding van Friends of Handicap heeft Pouwel van de Siepkamp benaderd met de vraag om gentle teaching in hun organisatie te introduceren en medewerkers te treinen. Hij neem deze uitnodiging graag aan, maar er is geld nodig om dit mogelijk te maken.

Voor trainingen in derde-wereld landen vraag ik geen vergoeding. Maar er is wel geld nodig voor de reis en Friends of Handicap heeft daar geen middelen voor. Daarom is deze campagne. Je kunt Pouwel, maar vooral de kinderen in Rwanda, helpen door een bijdrage te geven voor deze kosten.

Ik maakte met Pouwel deze fundraiser/crowdsourcing film en hoop daarmee mijn bijdrage geleverd te hebben aan dit mooie initiatief. Ik schreeft dit blogje er over: Gentle Teaching gaat om veiligheid en om contact maken: Companionship.

Share