Ethica

De korte film Ethica (voorheen bij betrokkenen en geïnteresseerden bekend onder de naam 'Waarde') is een langlopend project. Het begon als theaterproductie-idee, verwerd tot gefilmd theater-idee, verwerd daarna tot korte film, stortte kortstondig in en werd een ander korte film idee: Waarde, inmiddels omgedoopt naar Ethica.

Ethica is een directe afgeleide van de tekst dramatekst van "Waarde", wat ik in 1997 schreef om bij de duo-voorstelling Een Psychologie van stichting Tweeledig als voorafje te worden opgevoerd. Dat voorafje is toen niet geserveerd.

Ethica is dus een korte low-budgetfilm (van ongeveer 10 minuten). Tussen 13 september 2008 en 15 februari 2009 vonden preproductie (repetities) plaats, en in het weekend van 28 februari en 1 maart werd op locatie de film opgenomen.

Sindsdien is de film in de postproductie blijven hangen. In 2012 heb ik Anomie (Anomie Films) opgericht. En één van de belangrijkste taken die ik mijzelf heb gegeven in de eerste fase is het opnieuw oppakken van dit mooie project, om het zonder al te veel vertraging alsnog op te leveren.

Ik heb een productiejournaal bijgehouden tijdens de preproductie en de opnamendagen (de 'productie').

Lees hier het minutieuze verslag van de preproductie.
Lees hier het verslag van de opnamedagen; Ethica, de daadwerkelijke productie.
Lees hier het nog lopende (heropende) postproductiejournaal!

Share