Film

De korte film Ethica (voorheen bij betrokkenen en geïnteresseerden bekend onder de naam 'Waarde') is een langlopend (vastgelopen en nu weer losgewrikt). Daarvan is uiteraard ook een productiejournaal, wat vanaf nu weer met regelmaat updates (met goed nieuws over voortgang) zullen verschijnen.

Ethica is een directe afgeleide van de tekst dramatekst van "Waarde", welke ik in 1997 schreef om bij de duo-voorstelling Een Psychologie van stichting Tweeledig als voorafje te worden opgevoerd. Dat voorafje is toen niet geserveerd.

Ethica is dus een korte low-budgetfilm (van ongeveer 10 minuten). Tussen 13 september 2008 en 15 februari 2009 vonden preproductie (repetities) plaats, en in het weekend van 28 februari en 1 maart werd op locatie de film opgenomen.

Sindsdien is de film in de postproductie blijven hangen. In 2012 heb ik Anomie (Anomie Films) opgericht. En één van de belangrijkste taken die ik mijzelf heb gegeven in de eerste fase is het opnieuw oppakken van dit mooie project, om het zonder al te veel vertraging alsnog op te leveren.

Ik heb een sinds 2008 een productiejournaal bijgehouden:

Lees hier het minutieuze verslag van de preproductie.
Lees hier het verslag van de opnamedagen; Ethica, de daadwerkelijke productie.
Lees hier het nog lopende (heropende) postproductiejournaal!

Share