Spelen met de Soundcraft

Geplaatst door op in Muziek
  • Lettergrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1287
  • 0 reacties
  • Afdrukken
Gisterenavond ben ik met Bart (van The Civilians) de oefenstudio van dB's ingedoken om eindelijk weer eens een beetje live muziek te filmen. De aanleiding is de Soundcraft Compact (mijn nieuwe tweedehands mengpaneeltje, met dank aan marktplaats) waarmee ik dringend wilde gaan experimenteren. Ik heb dat mengpaneel aangeschaft omdat ik wanhopig werd van het afhankelijk zijn van anderen. Nadat ik eerst dingen ging bedenken en opschrijven, wilde ik regisseren. Toen ontdekte ik dat ik de camera zelf ook wilde leren bespelen. Om beter te regisseren aanvankelijk, maar al snel ook als stand-alone ambitie (en plezier). Vervolgens kwamen daar belichting en geluid ook bij. Belichting huur ik, of doe ik gewoon niet zo goed en met weinig middelen. Maar slechte audio is in veel gevallen nog erger dan slecht beeld (alleen overtroffen door waardeloos acteren/performen), dus mijn diepte-investering op Marktplaats verliep zoals in dit geval duidelijk mag zijn via het geluidsgebeuren.



Gisteren was enorm leerzaam. Met de Soundcraft, de Behringer audio-interface, de HP Envy Dv7, Audacity en veel snoeren en microfoons, maakte ik er het te verwachten potje van. Het werd dus zoals het werkje waar ik nog steeds met plezier naar kijk en luister (en terugdenk aan het maken ervan); de tot nu toe enige Barncamsession (over mijn hele leven beschouwd gaat het echt niet uitmaken dat ik meer dan een jaar tussen mijn performance muziekvideo's heb zitten):


Binnenkort gaan we weer aan de slag met dezelfde setting. Een procentje meer ervaren, een promilletje minder verward. De opnamen zijn visueel hier en daar overigens best heel fraai:
Veel zin om spoedig mee verder te gaan! En meer ervaring op te doen. Ik hoop redelijk snel een soort minimaal niveau te halen wat de reeks van Barncamsession lopend te krijgen (ambitie was iedere twee maanden één sessie, telkens een authentieke artiest met een eigen nummer in simpele setting -op den duur zelfs in een oude schuur of stalletje).

Opbouwende kritiek en procesversnellende tips zeer welkom in de commentaarsectie onder dit artikel! Ik ga nu weer even mijn mute knopje indrukken, maar men hoort spoedig weer van mij.

0

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast dinsdag, 22 augustus 2017